Behandling af børn og unge

Hvis forældre til et barn fravælger den kommunale tandpleje til fordel for en privatpraktiserende tandlæge til deres barn mellem 0 og 16 år, vil de få 65% af regningsudgiften dækket af det offentlige.
16-17 årige behandles gratis både i den kommunale tandleje og privat praksis.

Anne-Marie Frøhlich har mere end 15 års erfaring med behandling af børn som kommunalt ansat tandlæge, først i Ølstykke og senere som filialklinikleder i Lyngby-Taarbæk kommune.

Vi anbefaler ikke generelt, at man som forælder til et 0-15 årigt barn vælger privat tandpleje – det valg skal alene være konsekvensen af en konkret overvejelse. Mulige årsager til valg af privat tandpleje til sit 0-15 årige barn kunne være: Særlig grad af tillid til den private tandlæge, samarbejdsvanskeligheder med den kommunale tandpleje, den private tandplejes typisk “skævere” åbningstider o.l.

Vi vil derimod gerne anbefale, at alle 16-17 årige ser sig om efter en privat tandlæge af to årsager: Dels vil det store barns tandsundhed have godt af at få opbygget en vane med regelmæssige tandlægebesøg hos den privatpraktiserende tandlæge og dels giver de privates længere åbningstider det store barn bedre muligheder for at passe skole eller arbejde.