Implantater

implantat

Fra Dansk Tandlægeforenings billedarkiv.

Et implantat er en erstatning for en tand, hvor både krone og rod er gået tabt. Behandlingen foregår ved, at der sættes en skrueformet, kunstig rod op i kæben. På denne skrue sættes f. eks. en metal-keramikkrone.
Implantatskruer består af titanium som er et meget vævsvenligt materiale og er det samme som bliver brugt til kunstige hofter og knæ.

Hvis man mangler en enkelt tand fremstilles et enkelt implantat med en krone på. Hvis man mangler flere tænder, kan man fremstille flere enkeltimplantater eller en sammenloddet bro. Mangler man alle tænder, kan man enten fremstille en bro til hele kæben eller en helprotese. En bro kræver normalt mindst 5 implantater, en helprotese mindst 2. En bro sidder fast mens helprotesen kan tages af og på af patienten selv. Den sidder dog godt fast og går ikke løs ved brug.

Her på klinikken foregår implantatbehandling i samarbejde med specialtandlæge dr. odont. Niels Gersel. Niels har 5 års ekstra uddannelse i kæbe-kirurgi og han er endog meget rutineret i implantatbehandling. Vi har udvalgt ham omhyggeligt og tør godt sige: Ingen er bedre end Niels Gersel.

Når implantatet er sat i hos Niels Gersel, fremstilles den synlige del (krone, bro eller protese) af din sædvanlige tandlæge.