Skærer du tænder?

Tænder, der skærer mod hinanden eller presses sammen, kan give spændingshovedpine, ømme muskler og slidte tænder. Der kan være god grund til at gøre noget ved det.

Årsagerne til, at man skærer tænder skyldes hos nogle fejl i biddet, og for andre er det at skære tænder blot en dårlig vane eller et udslag af stress eller anspændelse.

Heldigvis findes der en nem behandling, som hjælper mange, uanset hvad årsagen er og uanset alder. Tandlægen kan give dig en lille bideskinne, som bæres om natten i en periode. Den hjælper med at bryde den dårlige vane – også hvis stress er årsagen.

Hos mange kan man ikke finde årsagen til tænderskæren. Men hvis tænderskæren skyldes, at man bider forkert sammen, kan tandlægen hjælpe med at rette sammenbiddet op. Er det i stedet stress eller anspændelse, der er årsag til at man skærer tænder, er en bideskinne selvfølgelig ikke den ideelle løsning, lige så lidt som hovedpinepiller er den ideelle løsning på hyppige spændingshovedpiner. Men begge hjælpemidler kan hjælpe en gennem den akutte situation hen mod den rigtige behandling.

Tandlægen kan hjælpe dig, når tænderskæren skyldes et forkert bid. Men tandlægen kan også hjælpe dig med at udelukke, at din tænderskæren skyldes et forkert bid, og på den måde pejle jer ind på, at både årsagen og kuren skal findes et andet sted.